..:: Kees Van Hoek Architect ::..

Een woning is de basis van ons leven. Het huis als thuis van waaruit je onderneemt: naar je werk, naar de winkel, op bezoek, naar je sport, op vakantie.. Daarom staat in onze ontwerpen de mens centraal: de mens die bovenal woont, maar ook werkt, winkelt, rust of speelt.
Met onze woningen willen we de mens een plek geven waarin hij zich geborgen en thuis voelt. Een plek van waaruit hij het leven tegemoet kan treden en waarnaar hij terug kan keren. Huizen die niet alleen vertrouwd voelen, maar ook op een of andere manier vertrouwd ogen.
De beleving van onze huizen wordt vooral bepaald door schaal- en maatverhoudingen, de bewegingen van de gebruiker, de ruimtelijkheid, de relatie van binnen- en buitenruimte en de architectonische detaillering.
Een woning is als een jas, voor de verschillende seizoenen en voor de verschillende momenten van de dag. Al naar gelang het gebruik, de verschillende huisbewoners, de stand van de zon en de veranderingen in je leven. De individuele woning is als een verhaal, als een spiegel van je ervaringen.

Buiten beleven we van binnenuit.
We maken geen verschil tussen binnen en buiten in die zin dat aparte ontwerpopgaven zijn.
Door haar eigen beweging en de 'beweging' van de zon, verbindt de mens het binnen en buiten ruimtelijk aan elkaar.

We ontwerpen dus ook:
- interieurs.
- kasten.
- keukens.
- afwerkingen en kleuren.
PR-WS-WONINGBOUW-0004 Bergen J4 - Achter small.jpg
PR-WS-WONINGBOUW-0070 Weert V2 - buitenachter.jpg
PR-WS-WONINGBOUW-0083 Loenen J14 - Buiten.jpg
PR-WS-WONINGBOUW-Cannenburgh ingang small.jpg